Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018

Γιατί γίνονται και από που υποκινούνται οι καταλήψεις



Οι μαθητές μας γνωρίζουν το αβέβαιο μέλλον τους. Ξέρουν πως είναι μεγάλη η πιθανότητα να χρειαστεί να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό. Να αποκοπούν από τον τόπο και τους φίλους τους. Τους παραδόθηκε χρέος ηθικό και οικονομικό για το οποίο δεν φέρουν καμία ευθύνη. Έγιναν εθνικές υποχωρήσεις (π.χ. η συμφωνία των Πρεσπών) τις οποίες αυτοί καλούνται να βιώσουν.

Ο δε Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (κ. Γαβρόγλου) αναφέρει πως οι μαθητές που κάνουν καταλήψεις υποκινούνται από την Χ.Α. και άλλα ακραία εθνικιστικά στοιχεία. Με αυτό τον τρόπο όχι μόνο υπονομεύει τον αγώνα των μαθητών, αλλά παράλληλα πολώνει μέρος της κοινωνίας μας ενάντια στους μαθητές, που είναι το μέλλον μας!

Έτσι, φαίνεται πως ουδείς στην Κυβέρνηση δύναται ή επιθυμεί να ακούσει, συνομιλήσει, ώστε να επιτευχθεί συνδιαλλαγή με τους νέους, απεναντίας τους "οδηγούν - δωρίζουν" αβασάνιστα στην Χ.Α. για λόγους που αυτοί γνωρίζουν. 

Οι νέοι δεν έχουν να χάσουν πλέον σχεδόν τίποτα, μάλλον οι μεγαλύτεροι πάνε να τους χάσουνε και χάσανε κάθε μορφή επικοινωνίας μαζί τους γιατί δεν τους καταλαβαίνουν και γιατί ενδεχομένως βολεύονται. Οι νέοι απεχθάνονται την ένοχη σιωπή. 

Οι μαθητές δεν ακούνε πλέον κανέναν και τίποτα, διότι άκουσαν και είδαν πολλά και όλα ήταν ψεύτικα και απατηλά. Βασίζονται πλέον προφανώς μόνο στο αρχέγονο ένστικτο τους, αυτό που κατά την Ιλιάδα του Ομήρου έκανε τον Έκτορα, όταν τον συμβούλεψε ο Πολυδάμας να υποχωρήσει σε μάχη λόγω κακού οιωνού, να αναφωνήσει το: "Εις οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρης". Δηλαδή: «Ένας είναι ο καλύτερος οιωνός, ν’αγωνιζόμαστε για την πατρίδα».

Αγωνίζονται και αμύνονται λοιπόν περί πάτρης.  

Γιώργος Τασκασαπλίδης

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, γυαλιά ηλίου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου