Υπάρχει
μια μεγάλη αλήθεια σε ό,τι αφορά στο ποδόσφαιρο γενικότερα: ότι δεν μετράει το
πώς θα το κάνεις, αρκεί να το κάνεις! Θυμάστε… εμάς, το 2004; Σκεφτείτε λίγο
την Αγγλία η οποία ο (κατά τα άλλα μυρωδιάς, άμπαλος και, κατ’ εμέ, βλαξ) Ρόι
Χόντγκσον είχε δίκιο όταν έλεγε ότι «κάναμε
τόσες φάσεις σε τρία ματς και με την Ισλανδία δεν είχαμε μυαλό για μια οργανωμένη
προσπάθεια».
Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016
Σάββατο 25 Ιουνίου 2016
Τα βασικά ερωτήματα που τίθενται γύρω από το διαζύγιο
Τα βασικά ερωτήματα που τίθενται γύρω από το διαζύγιο αυτό είναι τα εξής:
Πρωθυπουργός Σκωτίας: Δημοψήφισμα για την απόσχιση της Σκωτίας από το Ην.Βασίλειο
«Η κεντρική κυβέρνηση της Μ. Βρετανίας προσπαθεί να αφομοιώσει τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει το δημοψήφισμα σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο» ανέφερε η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στο Λονδίνο, μεταφέροντας το κλίμα που επικρατεί δύο μέρες μετά τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος για το Brexit, και πρόσθεσε:
Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016
Οι συνέπειες του Brexit στην Ευρώπη – Τι θα συμβεί στην Ελλάδα
Με κομμένη την ανάσα αναμένει ολόκληρη η Ευρώπη το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της Βρετανίας που θα καθορίσει την παραμονή ή όχι της χώρας στην ΕΕ.
Σύμφωνα με το Politico, οι πολιτικοί και διπλωμάτες από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες εξετάζουν κάθε πιθανό σενάριο, από την άνοδο του ευρωσκεπτικισμού στις χώρες τους, τις εμπορικές ζημιές και πληθώρα άλλων συνεπειών που θα έχει η έξοδος της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Οι συνέπειες ενός Brexit ανά χώρα σύμφωνα με το δημοσίευμα:
Γκολ, σκορ, σκόρερ - Του Νίκου Μποζιονέλου
Καρέ
αγώνων, οκτώ επιλογές
Καλούτσικα πήγε χθες, ήδη έχει πληρωθεί δυάδα
και υπάρχει η αναμονή η Πορτογαλία με… δύο γκολ. Θα ήταν και καλύτερα αν η
Γερμανία ήταν πιο εύστοχοι με τους Ιρλανδούς του Βορρά… Στα μακροχρόνια (σ.σ.
τα βλέπετε, όπως κάθε μέρα, στο κάτω μέρος της στήλης) η Αργεντινή πήγε… αεράτα
στον τελικό ενώ ο Ιγουαΐν, που έβαλε δύο χθες στο 4-0 επί των ΗΠΑ, έφτασε τα 4
(ο Μέσι έχει 5 και ο Χιλιανός Βάργας 6), από το… πουθενά πάει να βγει και άλλο
ένα outright.
Ανδρέας Γ. Παπανδρέου: Ο πολιτικός που αγαπάμε να μισούμε
...23 Ιουνίου του 1996, "έφυγε" ο Ανδρέας Γ. Παπανδρέου, ιδρυτής του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος και πρωθυπουργός της Ελλάδας.
Ο Αν.Παπανδρέου πεθαίνει έπειτα από οξύ ισχαιμικό επεισόδιο στο σπίτι του στην Εκάλη. Κηδεύεται στις 26 Ιουνίου 1996 στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών με τιμές αρχηγού κράτους. Ο θάνατός του προκάλεσε κύμα συγκίνησης σε όλη τη χώρα, και πλήθος κόσμου παρευρέθηκε στην κηδεία του.
Είναι πολύ δύσκολο να γράψει κάποιος ένα σύντομο βιογραφικό του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ και πολιτικού Αν.Παπανδρέου. Τα 77 χρόνια που έζησε ήταν από την αρχή μέχρι το τέλος γεμάτα εντάσεις, ανατροπές, αμφισβητήσεις, εκδηλώσεις λατρείας, υπερβολές.
Κανείς δεν θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι ο Αν.Παπανδρέου ήταν ένας συνηθισμένος άνθρωπος. Τόσο σε πολιτικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο έστρεφε πάντα με τον έναν ή τον άλλον τρόπο τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του.
Για πολλούς ίσως ήταν ο τελευταίος χαρισματικός ηγέτης με την επιστημονική ερμηνεία του όρου. Ο ηγέτης που μπορούσε να ξεσηκώνει τα πλήθη με ένα του νεύμα και τις γυναίκες να τον ερωτεύονται.
Τρίτη 21 Ιουνίου 2016
Τα σενάρια σε ενδεχόμενο Brexit
Σοβαρές πολιτικές αναταράξεις αλλά και σοκ στις αγορές προκαλούσε μια τυχόν έξοδος της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου, ενώ κάποιες εκτιμήσεις κάνουν λόγο ακόμη και για εν μέρει απρόβλεπτες συνέπειες.
Δύο ημέρες πριν το δημοψήφισμα, και ενώ πληθαίνουν οι παρεμβάσεις από δημόσια πρόσωπα, αξιωματούχους της ΕΕ, οικονομολόγους και αναλυτές, οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν θρίλερ, με δύο νέες να δείχνουν ότι η υποστήριξη για την παραμονή της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ανακτήσει κάποιο έδαφος μετά τη δολοφονία της Τζο Κοξ και μια τρίτη δημοσκόπηση έδειξε ότι οι υποστηρικτές του Brexit προηγούνται με απόσταση αναπνοής.
Κιλκίς-Λαχανάς 1913: Η μάχη που έκρινε τη μοίρα της Μακεδονίας
Η φονικότερη μάχη των Βαλκανικών Πολέμων ήταν αυτή που διεξήχθη επί τρία 24ωρα στο Κιλκίς και τον Λαχανά.
Η σημασία της δεν περιορίζεται μονάχα στην απελευθέρωση της περιοχής.
Η έκβαση αυτής της μάχης έκρινε, σε μεγάλο ποσοστό, τους διεθνείς συσχετισμούς, τα σύγχρονα γεωγραφικά όρια και τις συνθήκες που ακολούθησαν.
Επίσης, τα όσα «ανορθόδοξα» συνέβησαν, σύμφωνα με τις γνωστές στρατιωτικές τακτικές της εποχής, έκαναν αυτήν τη στρατιωτική επιχείρηση να αποκτήσει διαχρονική αξία για μελέτη, σε στρατιωτικές σχολές της Ελλάδας και του εξωτερικού, από τότε μέχρι και σήμερα...
Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016
19-21 Ιουνίου 1913: Μάχη Κιλκίς-Λαχανά
Ελληνοβουλγαρική ένοπλη σύγκρουση σε τρεις τομείς, κατά τη διάρκεια του Β' Βαλκανικού Πολέμου. Η έκβασή της υπέρ των ελληνικών όπλων, άνοιξε τον δρόμο για την απελευθέρωση της Ανατολικής Μακεδονίας και σηματοδότησε την κατάρρευση των βουλγαρικών φιλοδοξιών για την κατάκτηση της Θεσσαλονίκης. Η μάχη του Καλινόβου - Κιλκίς - Λαχανά είναι περισσότερο γνωστή ως Μάχη του Κιλκίς - Λαχανά.
Κατά τον Α' Βαλκανικό Πόλεμο, οι Βούλγαροι κατέλαβαν το Κιλκίς (Κουκούς, όπως το ονόμαζαν) στις 26 Οκτωβρίου 1912, την ημέρα που ο ελληνικός στρατός έμπαινε νικηφόρα στη Θεσσαλονίκη. Σκόπευαν να το χρησιμοποιήσουν ως ορμητήριο των επιχειρήσεών τους στη Μακεδονία και ειδικότερα για την πραγματοποίηση του μεγάλου τους ονείρου, την κατάληψη της Θεσσαλονίκης. Το Κιλκίς κατά την περίοδο του Μακεδονικού Αγώνα ήταν άντρο κομιτατζήδων, ενώ στην πόλη είχαν απομείνει μόνο 30 ελληνικές οικογένειες.
Κυριακή 19 Ιουνίου 2016
H Κιλκισιώτισσα Aναστασία Σιάπκα, καλεσμένη του Ομπάμα σε παγκόσμιο συνέδριο για την επιχειρηματικότητα
Με πρόσκληση ανά χείρας του Προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα πηγαίνει σύντομα στην άλλη άκρη του Ατλαντικού νεαρή Κιλκισιώτισσα. Η 23χρονη Αναστασία Σιάπκα φοιτήτρια Νομικής του ΑΠΘ, επελέγη να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Συνέδριο Κορυφής Επιχειρηματικότητας, που διοργανώνεται από τον Αμερικανό Πρόεδρο, στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ.
Άλλη μια επιτυχία για το ΤΕΙ Κιλκίς!
Το δημοφιλές τζιν παντελόνι αποδομείται και πρωταγωνιστεί…αλλιώς σε μία νέα πρωτότυπη έκθεση, που παρουσιάζει το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ, σε συνεργασία με το Τμήμα Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ένδυσης του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας. Πρόκειται για την έκθεση, με τίτλο «DeconstructingJeans», που θα εγκαινιαστεί την Πέμπτη 23 Ιουνίου, στις 8 το βράδυ, στο Τελλόγλειο.
Μέσα από τη θεωρία της αποδόμησης, οι φοιτητές προσεγγίζουν το ένδυμα με καμβά το denim παντελόνι. Πειραματίζονται στην ανάπλαση ενός νέου ύφους, μελετώντας το στιλ διάσημων σχεδιαστών μόδας. Τελικά, επιδιώκουν μία νέα αισθητική προσέγγιση.
19 Ιουνίου: Γιορτή του Πατέρα
Η Παγκόσμια Ημέρα του Πατέρα πρωτογιορτάστηκε στις 19 Ιουνίου 1910 και έκτοτε γιορτάζεται κάθε τρίτη Κυριακή του Ιουνίου.
Τιμώνται ο πατέρας, ο παππούς ή ο προπάππους.
Κυριακή 5 Ιουνίου 2016
Που θα κυμανθούν οι βάσεις 2016 - Τελευταίες εκτιμήσεις
Με τη λήξη των πανελληνίων 2016 αρχίζει τώρα η αγωνία των χιλιάδων μαθητών για τις βαθμολογίες τους και τη διαμόρφωση για τις βάσεις 2016.
Στο μνημονιακό Υπερταμείο και οι Τάφοι των Βενιζέλων!
Στο νέο υπερ-ταμείο, που θα αξιοποιεί τα ακίνητα του Δημοσίου, περνούν τυπικά και οι Τάφοι των Βενιζέλων, στα Χανιά, έπειτα από την τροπολογία που κατατέθηκε πριν μερικές μέρες στη Βουλή αναφορικά με τα ακίνητα του Ε.Ο.Τ.
Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, η παραχώρηση έχει συμφωνηθεί, αλλά δεν έχει γίνει ακόμα η μετεγγραφή του ακινήτου.
Σάββατο 4 Ιουνίου 2016
Ιωάννης Χουντής: Γιατί πρέπει να ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ;
Βαρεθήκαμε το ψέμμα και οι ψεύτες μας προκαλούν πλέον απέχθεια.
Δεν μπορούμε να καταναλώσουμε άλλο σανό! Για αυτό αποφασίσαμε να ενώσουμε τις φωνές μας στην πρώτη μαζική αντι-κυβερνητική διαδήλωση στην Πλατεία του Λευκού Πύργου στις 15 Ιουνίου, ειρηνικά με τον τρόπο, που επιβάλλει το ήθος μας.
Ανήκουμε στο δημοκρατικό τόξο και δεν ανεχόμαστε το μόρφωμα της εθνολαικιστικής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις
(
Atom
)