Δευτέρα 6 Μαΐου 2024

Έλενα Κουντουρά: «Οι γυναίκες αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε ίσες ευκαιρίες, δεν μας έχει χαριστεί τίποτα»


«Από πολύ μικρή ηλικία έχω μεγάλο εθελοντικό και κοινωνικό έργο. Εχω αγωνιστεί για την ισότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα», λέει η Έλενα Κουντουρά.


Συνέντευξη στην εφημερίδα Espresso και τη Βίβιαν Μπενέκου έδωσε η Έλενα Κουντουρά, η οποία μίλησε για το χώρο της πολιτικής, αλλά και για τη δουλειά της στο ευρωκοινοβούλιο.


Πώς αντιμετωπίζει ο κόσμος μια γυναίκα υποψήφια ευρωβουλευτή; Δείχνει ενδιαφέρον να ακούσει;

Δόμνα - Μαρία Μιχαηλίδου: Πάνω από 100.000 παιδιά θα κάνουν διακοπές μέσω των παιδικών κατασκηνώσεων ΔΥΠΑ και ΕΦΚΑ


«Περισσότερα από 100.000 παιδιά θα έχουν εφέτος τη δυνατότητα να κάνουν έως και 30 ημέρες διακοπές στις παιδικές κατασκηνώσεις, μέσω του προγράμματος της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) και του αντίστοιχου προγράμματος του ΕΦΚΑ» δήλωσε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, με αφορμή τη χθεσινή έναρξη του προγράμματος της ΔΥΠΑ.

Παίζουν παντού... οι ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ και ο κος. Λοβέρδος!


Μήνυμα αγάπης και χριστιανοσύνης για την πατρίδα και το έθνος μας από την Κάλυμνο. Από εδώ σκέφτεσαι καλύτερα για την Ευρώπη ως Έλληνας... μας λένε οι ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ! Παρατηρήθηκε αρκετά τις τελευταίες εβδομάδες, έγινε πιο έντονο τις ημέρες του Πάσχα και της Ανάστασης. Σχεδόν σε όλα τα δελτία ειδήσεων, μαζί με τις ευχές όλων των πολιτικών αρχηγών των κομμάτων που είναι στη Βουλή, μεταδόθηκε και το μήνυμα του Ανδρέα Λοβέρδου. Του μοναδικού, δηλαδή, εξωκοινοβουλευτικού κόμματος που παίζει προεκλογικά στις ενημερωτικές εκπομπές. Ούτε ο κος. Πέτρος Κόκκαλης, ούτε ο κος. Γιάνης Βαρουφάκης, ούτε η κα. Αφροδίτη Λατινοπούλου, ούτε προφανώς ο κος. Πρόδρομος Εμφιετζόγλου. Μόνο ο κος. Ανδρέας Λοβέρδος και οι Δημοκράτες… εφικτο το 4% και η 1 ευρωέδρα θα έλεγε καμια/κανεις! 

Παρασκευή 3 Μαΐου 2024

Νέα δήλωση Εμμαν. Μακρόν για πιθανή αποστολή δυτικών χερσαίων δυνάμεων στην Ουκρανία


Ο Πρόεδρος της Γαλλίας και Κεντρώος Πολιτικός Εμμανουέλ Μακρόν σε συνέντευξή του στον Economist επανέλαβε για μία ακόμη φορά ότι δεν θα πρέπει να αποκλειστεί η αποστολή δυτικών χερσαίων δυνάμεων στην Ουκρανία, εφόσον βεβαίως η ίδια το ζητήσει, επισημαίνοντας πως «δεν θα πρέπει να αποκλείουμε κανένα ενδεχόμενο, διότι ο στόχος μας είναι να μην καταφέρει ποτέ η Ρωσία να κερδίσει».

Ελεονώρα Μελέτη: «Η Ευρώπη του αύριο θα κληθεί να υπερασπιστεί τα κεκτημένα της, αλλά και να εντατικοποιήσει τις προσπάθειές της. Ως Ελληνίδα Ευρωβουλευτής, θα αγωνιστώ για να διατηρήσουμε αυτήν τη ρότα»


Ευρωεκλογές 2024: Η Ελεονώρα Μελέτη γράφει για την ψυχική υγεία, το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και το Εθνικό Σχέδιο Δράσης της ελληνικής κυβέρνησης. «Θέλω την ψυχική μου ηρεμία»… Πόσες φορές έχουμε ακούσει αυτή τη φράση από φίλους, γνωστούς ή και αγνώστους; Άπειρες. Είναι, όμως, η ψυχική υγεία ένα ζήτημα μονοδιάστατο, που απαιτεί ατομική προσέγγιση; Από άνθρωπο προς άνθρωπο; Εδώ η απάντηση δεν είναι τόσο εύκολη. Προφανώς, απαιτεί και προσωπική προσπάθεια.

Πέμπτη 2 Μαΐου 2024

Δόμνα - Μαρία Μιχαηλίδου: 106.000 παιδιά θα κάνουν φέτος διακοπές μέσω του προγράμματος των Παιδικών Κατασκηνώσεων



"Περισσότερα από 100.000 παιδιά θα έχουν εφέτος τη δυνατότητα να κάνουν έως και 30 ημέρες διακοπές στις Παιδικές Κατασκηνώσεις μέσω του Προγράμματος της ΔΥΠΑ και του αντίστοιχου Προγράμματος του ΕΦΚΑ", δήλωσε η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, με αφορμή την έναρξη, σήμερα Μεγάλη Τετάρτη 1η Μαΐου, του προγράμματος της ΔΥΠΑ.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ - Δήλωση Ανδρέα Λοβέρδου: Οι Ευρωεκλογές δεν ενδείκνυνται για Εκβιαστικά Διλήμματα


Οι ευρωεκλογές δεν ενδείκνυνται για εκβιαστικά διλήμματα. Τα κόμματα όταν γίνονται κυβερνήσεις έχουν αυτονόητη  υποχρέωση να εφαρμόζουν τα προγράμματα τους και όχι να ζητούν επιβεβαιώσεις και εγκρίσεις. Στις 9 Ιουνίου επιλέγουμε εκείνους που μπορούν να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στον κορυφαίο δημοκρατικό ευρωπαϊκό θεσμό. Και πάντως οι εκβιασμοί συνήθως φέρνουν τα αντίθετα αποτελέσματα.