Αρχικά θα μου πεις τα βασικά για σένα αγαπητή:
Καταγωγή, επάγγελμα, σπουδές, χόμπι, ασχολίες εκτός εργασίας, οικογένεια, κλπ.
Καλησπέρα Θωμά μου. Η καταγωγή μου είναι από την πανέμορφη Καβάλα στην οποία μεγάλωσα και παρέμεινα έως και το Λύκειο. Είμαι από τις τυχερές δηλαδή που μεγάλωσα σε μικρή πόλη στην οποία είχαμε γειτονιά! Σπούδασα Θεσσαλονίκη, στο τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Παν. Μακεδονίας, στην οποία παρέμεινα για 8 χρόνια περίπου, με μια ενδιάμεση στάση στην Μυτιλήνη. Εδώ και ένα χρόνο, έχω επιστρέψει στην Καβάλα στην οποία δραστηριοποιούμε και επαγγελματικά. Ως νέα ελεύθερη επαγγελματίας και επιχειρηματίας ο ελεύθερος χρόνος μου είναι αρκετά περιορισμένος ωστόσο όταν υπάρχει μου αρέσει να τον διαθέτω σε βόλτες με το σκύλο μου στην παραλία, στην γυμναστική και στην πολιτική. Ακόμα, προσπαθώ να βρίσκω χρόνο για ραδιοφωνικές εκπομπές καθώς είναι κάτι το οποίο κάνω από μαθήτρια και το λατρεύω... Εντάξει, θα ήθελα να ταξιδεύω περισσότερο αλλά και ποιος δεν θα ήθελε…
Τι κάνεις επαγγελματικά αυτόν τον καιρό;
Με τι ασχολείσαι ή ετοιμάζεσαι να ασχοληθείς;
Ποια τα πλάνα σου για την περίοδο αυτή;
Επαγγελματικά με βρίσκεις σε μια πολύ δημιουργική περίοδο καθώς βρισκόμαστε στην έναρξη της σχολικής σεζόν και το γραφείο μου είναι άμεσα συνδεδεμένο με τα σχολεία. Εδώ και ένα χρόνο , έχω ξεκινήσει ένα διαγνωστικό κέντρο μαθησιακών δυσκολιών και δυσλεξίας, μέλος του ομίλου Dyslexia Centers-Pavlidis Method, ως ένα από τα 37 κέντρα σε όλη την Ελλάδα και τη Κύπρο. Οπότε καταλαβαίνεις, πως το άγχος το οποίο υπάρχει ως μέλος της μεγαλύτερης αλυσίδας-οικογένειας κέντρων ειδικής αγωγής μαζί με τις καθημερινές αλλαγές στα φορολογικά και στα ασφαλιστικά μετατρέπουν την καθημερινότητα μου σε έναν αγώνα δρόμου. Παράλληλα λόγω της ενασχόλησης με τα πολιτικά τεκταινόμενα και ως μέλος της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου της ΟΝΝΕΔ ,το οποίο θα γίνει τον Οκτώβρη στην Αθήνα, προσπαθώ να ταξινομήσω και οργανώσω κάπως την καθημερινότητα μου ώστε να κυλήσουν όλα ομαλά.
Είναι οι 50plusέτοιμοι να μας δεχθούν;
Επαγγελματικά - Κοινωνικά.
Σε καμία περίπτωση, τουλάχιστον στον επαγγελματικό τομέα. Τόσο στο ελεύθερο επάγγελμα όσο και στο δημόσιο τομέα, στον οποίο δούλεψα για 2 χρόνια... Ίσως και η ίδια η νοοτροπία που επικρατεί «Ο παλιός γιατρός , ο παλιός δάσκαλος ,τα ξέρει καλύτερα» να επηρεάζει και τις νεότερες γενιές. Θα σου έλεγα όχι μόνο οι 50plus δεν είναι έτοιμοι να μας δεχθούν αλλά και οι ίδιοι μας ορισμένες φορές διατηρούμε μια επιφύλαξη προς το νέο. Αν θέλεις, οι νεότεροι πρέπει να προσπαθήσουμε σκληρά για να μας δεχτούν ενώ κάποιος μεγαλύτερος «κερδίζει» λόγω ηλικίας. Βέβαια, για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε και να ανανεωθούμε ως κοινωνία χρειάζεται η συνεργασία των γενεών καθώς ο παλιός έχει την εμπειρία και ο νέος τις νέες τεχνολογίες. Υπάρχουν, ωστόσο, και άνθρωποι οι οποίοι όχι μόνο μας δίνουν βήμα στους αλλά μας πιστεύουν κιόλας .Με χαροποιεί ιδιαίτερα πως οι νέοι γίνονται αποδεκτοί στην πολιτική. Κρίνοντας από τον ηλικιακό μέσο όρο που υπάρχει στην νέο κυβερνητικό σχήμα αλλά και στο κοινοβούλιο. Ίσως τελικά, μέσα από την σκληρή δουλειά οι νέοι να κατακτούμε βήμα βήμα μια ισχυρή θέση στην ελληνική κοινωνία.