Τρίτη 11 Ιουνίου 2024

Δόμνα - Μαρία Μιχαηλίδου: Χρηματοδοτούμε με 200 εκατ. ευρώ τον μισθό 25.000 νέων στις πρώτες τους δουλειές



«Σήμερα είναι μια μεγάλη ημέρα για το Υπουργείο Εργασίας. Με 200 εκατ. ευρώ χρηματοδοτούμε τον μισθό 25.000 νέων, στις πρώτες τους δουλειές. Με το Πρόγραμμα Προεργασία νέοι έως 29 ετών θα βρουν δουλειά και θα αποκτήσουν πολύτιμη επαγγελματική προϋπηρεσία. Η ενίσχυση της απασχόλησης των νέων αποτελεί πρωταρχικό μας στόχο». Αυτό δήλωσε η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Βουλευτής, Δόμνα - Μαρία Μιχαηλίδου, που βρέθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης σε επιχείρηση που έχει αξιοποιήσει προγράμματα της ΔΥΠΑ.

Ανασχηματισμός προ των πυλών και στροφή στην λαϊκή δεξιά


Αντίστροφα φέρεται να μετρά ο χρόνος για τον ανασχηματισμό του κυβερνητικού σχήματος. Η αποτίμηση για το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου και η δύσκολη «εξίσωση» για τη Ν.Δ. Στον Alpha απόψε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.


Η απόφαση για ανασχηματισμό της κυβέρνησης θεωρείται μονόδρομος μετά το αποτέλεσμα της Κυριακής των Ευρωεκλογών και εκτιμάται ότι είναι εξαιρετικό πιθανό ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης να προχωρήσει στις αλλαγές ακόμη και έως αύριο, Τετάρτη (12.06.2024), ή έως την Πέμπτη (13.06.2024), και την Παρασκευή (14.06.2024), οπότε και είναι προγραμματισμένο το Υπουργικό Συμβούλιο, να συνεδριάσει με τη νέα του σύνθεση.

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2024

Οι 21 Ελληνίδες και Έλληνες Ευρωβουλευτές στο Ε.Κ. 2024 - 2029


Ηχηρά μηνύματα για τα μεγάλα κόμματα και θρίλερ διαρκείας για το πόσοι τελικά συνδυασμοί θα πάρουν το εισιτήριο της Ευρωβουλής έκρυβε η ευρωκάλπη. Με καταμετρημένο το 99,99% των ψήφων, οι 21 έδρες που αντιστοιχούν στην Ελλάδα κατανέμονται ως εξής:


Η ΝΔ κερδίζει επτά έδρες, ο ΣΥΡΙΖΑ τέσσερις, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ τρεις, η Ελληνική Λύση δύο, το ΚΚΕ δύο, ενώ από μία έδρα λαμβάνουν επίσης η Νίκη, η Πλεύση Ελευθερίας και η Φωνή Λογικής. Στη ΝΔ την πρωτιά εξασφάλισε ο Γιώργος Αυτιάς. Στον ΣΥΡΙΖΑ πρώτος σε ψήφους ήρθε ο Κώστας Αρβανίτης και στο ΠΑΣΟΚ ο Νίκος Παπανδρέου.

Εμμανουέλ Μακρόν: Η μόνη μου φιλοδοξία είναι να είμαι χρήσιμος στη χώρα που αγαπώ


Μήνυμα στους ψηφοφόρους ενόψει των εθνικών εκλογών έστειλε ο Εμανουέλ Μακρόν, το πρωί της Δευτέρας.


Μία ημέρα μετά την προκήρυξη προώρων εκλογών στη Γαλλία, ο Μακρόν καλεί τους πολίτες να κάνουν μια δίκαιη επιλογή για το μέλλον.

Ανδρέας Λοβέρδος για Ευρωεκλογές 2024: Οι στόχοι μας δεν επιτεύχθηκαν, αλλά οι Δημοκράτες συνεχίζουν - Oι 21 αντιπρόσωποι στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να κάνουν ό,τι καλύτερο για την Ευρώπη


Ο πρόεδρος των Δημοκρατών, κος. Λοβέρδος, είπε ότι το κόμμα του θα συνεχίσει την πορεία του, παρά το αρνητικό αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών. Ο κος. Λοβέρδος, αφού ευχαρίστησε όσους ψήφισαν το κόμμα στις ευρωεκλογές αλλά και τα στελέχη, τόνισε:


«Oι προσδοκίες μας ήταν προφανώς μεγαλύτερες, οι στόχοι μας ήταν πολύ μεγαλύτεροι και δεν επιτεύχθηκαν. Ο περιορισμένος χρόνος, οι 2,5 μήνες που είχαμε να τρέξουμε, δεν έφτασαν για να φτάσουμε σε όλες τις γωνιές της Ελλάδας. Από την άλλη, η αποχή ήταν τέτοια που δεν επέτρεψε σε αυτούς που ήθελαν να στείλουν μήνυμα να το στείλουν με θετική ψήφο στους Δημοκράτες». Στη συνέχεια, ο Ανδρέας Λοβέρδος ευχήθηκε «οι 21 Έλληνες, Ελληνίδες αντιπρόσωποι στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να κάνουν ό,τι μπορούν καλύτερο για την Ευρώπη, για την Ελλάδα. Τους ζητώ να συγκροτήσουν την εθνική ομάδα, την εθνική Ελλάδος, για να υπερασπιστούν την πρόοδο της Ευρώπης, αλλά και τα αδιαπραγμάτευτα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής».


«Είμαι εδώ, παραμένουμε, οι Δημοκράτες έχουμε πολλές φιλοδοξίες, πολλά πράγματα να κάνουμε. Οι λόγοι για τους οποίους ιδρυθήκαμε δεν εξέλιπαν, συνεχίζουν», κατέληξε ο κος. Ανδρέας Λοβέρδος, Πρώην Υπουργός.

Νίκος Δένδιας: Πέμπτη νίκη της Νέας Δημοκρατίας, πέμπτη νίκη του Νυν Πρωθυπουργού και Προέδρου Κυριάκου Μητσοτάκη


Την αποτίμηση του για το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών 2024 έκανε ο Υπουργός Άμυνας, Νίκος Δένδιας μέσω διαδικτυακής του ανάρτησής.


Ο υπουργός τονίζει ότι δεν τίθεται θέμα κυβερνησιμότητας της χώρας και ότι παρά το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία δεν κατάφερε να φτάσει το 33% που είχε θέσει ως όριο, το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών 2024 σηματοδοτεί την πέμπτη νίκη του Πρωθυπουργού.


Ολόκληρη η ανάρτηση του Νίκου Δένδια

Ευρωεκλογές Ιούνιος 2024: Οι έξι ισχυρές Ελληνίδες κυρίες που μπαίνουν στην Νέα Ευρωβουλή 2024-2029


Τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών 2024 έχουν «κλειδώσει» και μαζί με αυτά και οι ευρωβουλευτές που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο επόμενο Ευρωκοινοβούλιο.


Η ΝΔ κατέγραψε μια σημαντική νίκη, παρά την αποχή ρεκόρ, με τον ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ να κινούνται κάτω από τον πήχη. Όπως προαναφέρθηκε το επόμενο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα απαρτίζεται από 21 Έλληνες ευρωβουλευτές, στο σύνολο των 720 ατόμων που εκλέχθηκαν από τις χώρες της ΕΕ.


Ωστόσο από τους 21 ευρωβουλευτές μόνο οι έξι είναι γυναίκες.

Ανοιχτό ακόμα και το θέμα του αρχηγού στο ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ σύμφωνα από τη κυρία Νάντια Γιαννακοπούλου και αρκετούς ακόμη πρωτοκλασάτους


Σκωτσέζικο ντους επεφύλασσε η βραδιά για το ΠΑΣΟΚ, καθώς από το σχεδόν καταστροφικό αποτέλεσμα των αρχικών exit poll, οι εντυπώσεις εξισορρόπησαν, ωστόσο δεν αντιστράφηκαν.


Ο ίδιος ο Νίκος Ανδρουλάκης είχε δηλώσει ότι θα συνιστούσε πολιτική αποτυχία εάν το ΠΑΣΟΚ δεν πετύχαινε να βρεθεί στη δεύτερη θέση μετά τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών.

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024

Μαρία - Νεφέλη Χατζηιωαννίδου, ΝΔ: Οι ευρωεκλογές είναι μία εθνική κάλπη (Πηγή: myportal.gr)


Πηγή: myportal.gr


Για το διακύβευμα και τους στόχους της Νέας Δημοκρατίας στις ευρωεκλογές, μιλάει στην “Π” η βουλευτής Επικρατείας του κόμματος Μαρία Νεφέλη Χατζηιωαννίδου.  “Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει θέσει ανοιχτά το στόχο της πολιτικής πρωτοκαθεδρίας της Νέας Δημοκρατίας στις Ευρωεκλογές, προκειμένου η χώρα μας να συνεχίσει τη δυναμική υλοποίηση μεταρρυθμίσεων, μεταδίδοντας παράλληλα και ένα μήνυμα σταθερότητας”, τονίζει μεταξύ άλλων.

''Σε αγαπώ μπαμπά'' αλλά έως εκεί, από Πολιτική μηδέν! - Ιβάνκα Τραμπ: Η πρώτη αντίδρασή της για την αυστηρή καταδίκη του πατέρας της, Ντόναλντ Τραμπ


Με μια φωτογραφία από το παρελθόν και τη φράση «σε αγαπώ μπαμπά» αντέδρασε η κόρη του κου. Ντόναλντ Τραμπ, Ιβάνκα, στην απόφαση του δικαστήριο να τον κρίνει ένοχο και για τις 34 κατηγορίες σχετικά με την υπόθεση της κα. Στόρμι Ντάνιελς. Στη φωτογραφία που ανήρτησε η κα. Ιβάνκα Τραμπ στο Instagram, ο Ντόναλντ Τραμπ έχει στην αγκαλιά του την κόρη του σε μικρή ηλικία... Και από Πολιτική... μηδέν! 




Δόμνα - Μαρία Μιχαηλίδου: Θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά, για το πρόβλημα εύρεσης εργαζομένων σε τουρισμό και εστίαση


«Το πρόβλημα εύρεσης εργαζομένων στον τουρισμό και στον κλάδο της εστίασης είναι υπαρκτό και ως Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης δεσμευόμαστε ότι θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά, για να το αντιμετωπίσουμε» δήλωσε η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα - Μαρία Μιχαηλίδου.


Η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Βουλευτής Α' Πειραιώς και Νήσων, βρέθηκε την Δευτέρα στην Νάξο, μαζί με τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Εργασίας, κο . Νίκο Μηλαπίδη, τον Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ,  κο. Δημήτρη Φραγκάκη, τον διοικητή του e-ΕΦΚΑ, Αλέξανδρο Βαρβέρη, τον διοικητή της ΔΥΠΑ, κο. Σπύρο Πρωτοψάλτη και τον διοικητή της 2ης ΔΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου, κο. Χρήστο Ροϊλό.

Ο ρόλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις ζωές μας - Της κα. Τατιάνα Δουβαρά. Ποινικολόγος, και Εκπρ. Τύπου ''ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ - ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ''


*Της κα. Τατιάνα Δουβαρά


Ούτε μια εβδομάδα δεν απέμεινε για τις κάλπες της 9ης Ιουνίου. Το ερώτημα όμως παραμένει. Οι Έλληνες πολίτες γνωρίζουν γιατί είναι σημαντικό να ψηφίσουν και ποια δικαιώματά τους θα να προασπίσουν τα πρόσωπα που θα επιλέξουν να στείλουν στην Ευρωβουλή?


Μάλλον όχι, αν κρίνουμε από τα ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά αποχής των ψηφοφόρων στις προηγούμενες εκλογές και αν επαληθευτούν τα προγνωστικά για ακόμα μεγαλύτερα ποσοστά στις φετινές εκλογές. Ωστόσο, ακόμη και αν δυστυχώς δεν ακούμε να συζητιέται η «ευρωπαϊκή ατζέντα» στα καθημερινά πάνελ, ο ρόλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου διαδραματίζει κομβικό ρόλο στις ζωές και την καθημερινότητά μας και δη από το 2009 οπότε με τη Συνθήκη της Λισαβόνας τροποποιήθηκαν στη σημερινή τους μορφή οι Συνθήκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σάββατο 1 Ιουνίου 2024

Δόμνα - Μαρία Μιχαηλίδου: Αναβαθμίζουμε την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας - Σε πλήρη εφαρμογή την 1η Ιουλίου στη βιομηχανία


«Σε ανοιχτή επικοινωνία με τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις, προωθούμε την αναβάθμιση της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας, που τίθεται σε πλήρη εφαρμογή την 1η Ιουλίου 2024 σε βιομηχανία και λιανεμπόριο» τόνισε η Δόμνα - Μαρία Μιχαηλίδου.


«Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται και οι ενημερωτικές εκδηλώσεις, τις οποίες πραγματοποιούμε απ' άκρου εις άκρον της χώρας, όπως και η σημερινή, εδώ, στη Θήβα, όπου στελέχη του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης δίνουν απαντήσεις και λύσεις, όπου απαιτείται» ανέφερε η υπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου στην ενημερωτική εκδήλωση για την εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας στη βιομηχανία, που διοργάνωσαν ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) και ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας (ΣΒΣΕ), υπό την αιγίδα του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Τατιάνα Δουβαρά: Η Ιστορία των Ποντίων ξεκινά βαθιά μέσα στο χρόνο, με μια λαμπρή κουλτούρα πλούσια σε παραδόσεις, γλώσσα και τέχνη - Η Εκπρόσωπος Τύπου των ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ και του κου. Ανδρέα Λοβέρδου στο parapolitika.gr


«Εις Κερασούντα, εις Γαλλιαίνην Τραπεζούντος(…).Εαν κατάστασις αυτή συνεχισθή, Ελληνισμός Πόντου εξαφανισθήσεται…». Έτσι άρχιζε το τηλεγράφημα της Επιτροπείας των Ποντίων προς τον Ελευθέριο Βενιζέλο προς έκκληση βοήθειας.


Όμως η κατάσταση τελικά, συνεχίστηκε. Και σφαγιάστηκαν.


Τίποτα δεν μπορεί να σβήσει το φως της ιστορίας. Το παρελθόν, πάντα θα μας φέρνει αντιμέτωπους με πραγματικότητες και πληγές που πόνεσαν, πονούν και θα συνεχίσουν να πονούν. Μιλώντας για τη γενοκτονία των Ποντίων από τους Τούρκους, δεν μιλάμε απλά για στατιστικά στοιχεία ούτε για «εθνοκάθαρση» όπως κάποτε υποστήριζαν Υπουργοί Παιδείας. Μιλάμε για μία κοινότητα χιλιάδων ανθρώπων που έχασε τα πάντα.

Η ουσία και η αξία της ψήφου! Υπογράφουν οι: Φωτεινή (Φαίη) Δ. Κυριακίδου - Μαρκόπουλος Χ. Θωμάς


Η ουσία και η αξία της ψήφου!


ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ οι κ.κ.:


Φωτεινή (Φαίη) Δ. Κυριακίδου, Σύμβουλος Ανάπτυξης, Π.Μ.Σ. ''Κοινωνική Καινοτομία και Στρατηγικές Ανάπτυξης'' Πανεπ. Πελοποννήσου και Επικεφαλής Τομεάρχης Μετανάστευσης και Ασύλου της Νέας Δημοκρατίας και ο Μαρκόπουλος Χ. Θωμάς, Επικοινωνιολόγος, Αρθρογράφος και Ραδιοφωνικός Παραγωγός 


Το ψηφοδέλτιο, κλασσικό ή και επιστολικό, αυτό το φύλλο χαρτί, έχει για τον κάθε ένα και την κάθε μία από εμάς διαφορετική σημασία ανάλογα με το πόσο μας ενδιαφέρει η πολιτική. Για κάποιους, αυτό το χαρτάκι είναι το εισιτήριο για μεγάλες λεωφόρους και βάθρα αξιοζήλευτα, για αυτούς, αυτά τα ''μαγικά χαρτάκια'' είναι το παν, αποτελεί αυτοσκοπό το να μας πεισουν. Για κάποιους άλλους είναι μια χρυσή ευκαιρία να βάλουν το λιθαράκι τους για μια αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό ή… να ευχαριστήσουν απλά κάποιο φίλο. Αλλά για κάποιους άλλους είναι μια σκέτη αγγαρεία, γιατί θα τους χαλάσει το πρόγραμμα της Κυριακής, το φρέντο καπουτσίνο τους ρε αδερφέ! Όμως αυτό το χαρτάκι έχει τεράστια σημασία και αξία.