Είναι κάτι που ψιθυριζόταν το τελευταίο διάστημα, κάτι που τις τελευταίες ημέρες εμφανιζόταν ως δεδομένο. Με τη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα, η ανεξάρτητη βουλευτής Κατερίνα Μάρκου, προαναγγέλλει ότι δεν θα παραμείνει για πολύ καιρό ανεξάρτητη. Και το μυαλό όλων πηγαίνει σε προσχώρηση στη Νέα Δημοκρατία, αφού στην ίδια συνέντευξη η βουλευτής της Β’ Θεσσαλονίκης έπλεξε το εγκώμιο του Κυριάκου Μητσοτάκη χαρακτηρίζοντάς τον «ειλικρινή, ευθύ, ακομπλεξάριστο, προσιτό, σε προσωπικό επίπεδο».
Μάλιστα, προχώρησε τα σχόλιά της υπογραμμίζοντας «πολιτικά, πιστεύω, με όλο τον σεβασμό, ότι μπορεί να είναι περισσότερο ο Κυριάκος. Πιο τολμηρός, πιο αιχμηρός στις θέσεις του. Το απαιτούν τα προβλήματα, το απαιτεί η εποχή».
Αναφερόμενη στην αποχώρησή της από το Ποτάμι σχολίασε ότι «το Ποτάμι συγκέντρωσε στην αρχή έναν πολύ καλό και δημιουργικό κόσμο, αλλά δεν είχε την πολιτική εμπειρία να κρατήσει στάση συνεπή και σταθερή. Να δώσει πολιτικό στίγμα. Σταδιακά αποχώρησαν οι περισσότεροι. Η εκλογή-έκπληξη του Κυριάκου Μητσοτάκη έδωσε τη χαριστική βολή. Οταν έχεις πολλών αποχρώσεων κόσμο πέριξ του πολιτικού κέντρου, παίζει ρόλο και η πολιτική προσωπικότητα του ηγέτη. Να μπορέσει να τους φέρει όλους κοντά».
Η βουλευτής όπως σημειώσαμε και στην εισαγωγή, προανήγγειλε ότι δεν θα είναι για πολύ καιρό ακόμα ανεξάρτητη, με το επιχείρημα ότι «η χώρα δεν έχει πια πολλές δυνάμεις να σπαταλήσει», και ξεκαθάρισε ότι τάσσεται υπέρ των μεγάλων σχηματισμών. «Οι δυνατότητες παρέμβασης ενός ανεξάρτητου βουλευτή είναι μηδαμινές. Πρέπει να ενώσω τις λίγες δυνάμεις μου. Άλλωστε, το νόημα της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας δεν συνοψίζεται σε ένα Κοινοβούλιο-άθροισμα ανεξάρτητων βουλευτών. Απλώς, πρέπει κανείς να παίρνει έναν εύλογο χρόνο να συσκεφθεί με τον εαυτό του», διευκρίνισε η κυρία Μάρκου.
Απαντώντας σε ερώτηση για το αν είναι σε συζητήσεις με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη εξηγεί: «Έχω μια ελευθεριακή άποψη, βρετανικού τύπου, για τη λειτουργία του βουλευτή και του Κοινοβουλίου. Εάν υπάρχει μια ερώτηση, εάν υπάρχει ένα νομοσχέδιο που αφορά την περιφέρειά μου και καλούμαι να προωθήσω το καλώς εννοούμενο συμφέρον της περιοχής, θα ψηφίσω με ένα τέτοιο κριτήριο και όχι με ένα στείρο αντιπολιτευτικό. Ναι, συζητώ με όλους και θα συνεχίσω να συζητώ. Αλλά για θέματα σαν αυτά – όχι για μεταγραφές… Όσο για τη Συμπαράταξη, παρακολουθώ τους τελευταίους μήνες μια κατάσταση που κάπως με ξενίζει. Αληθινά, εύχομαι τα πράγματα να πάνε προς το καλύτερο. Ο τόπος έχει ανάγκη πράγματι από μια γερή σοσιαλδημοκρατική παράταξη».
Θυμίζουμε ότι η κυρία Μάρκου, η οποία είχε αρχικά εκλεγεί με τη ΔΗΜΑΡ από την οποία ανεξαρτητοποιήθηκε το 2014 και μετά εντάχθηκε και εξελέγη με το Ποτάμι, στις 21 Νοεμβρίου 2016 με επιστολή της στον Σταύρο Θεοδωράκη, είχε ανακοινώσει την αποχώρησή της από το Ποτάμι και την ανεξαρτητοποίησή της, λόγω της απόφασής του επικεφαλής της κίνησης «για πολιτικά αυτόνομη πορεία του Ποταμιού» και αποκλεισμό των συνεργασιών. «Ασφυκτιώ πλέον», έγραφε τότε απευθυνόμενη προς τον κ. Θεοδωράκη, «μέσα στο Ποτάμι, σε ένα χώρο που ξεκίνησε πραγματικά με προοπτική και ελπίδα, με ταλαντούχους ανθρώπους με ιδέες και ικανότητες και κατέληξε σε δραματική συρρίκνωση της επιρροής του. Η πρόσκλησή σου να πάρουμε τις άγονες γραμμές, λυπάμαι να το πω, είναι στην εκτίμησή μου μάταιη και φοβούμαι ότι θα αποδειχθεί ατελέσφορη».
Ποτάμι: η αποστασία και η συνδρομή
Τα όσα δήλωσε στη συνέντευξη που παραχώρησε η κυρία Μάρκου προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του Ποταμιού, με τον πρώην βουλευτή Παναγιώτη Καρκατσούλη να γράφει στα κοινωνικά δίκτυα αλλά και στο επίσημο site του Ποταμιού:
«Αποστασία αλλά με… επίπεδο:
Τελικά για ένα παλιό κόμμα εξουσίας, κανένα πρόβλημα δεν είναι άλυτο. Το επιτελείο του κ. Μητσοτάκη βρήκε εκλογική περιφέρεια και για την κυρία Μάρκου! Η προσχώρηση της στην ΝΔ καθυστερούσε γιατί οι γαλάζιοι βουλευτές δεν την ήθελαν στην Β’ Θεσσαλονίκης και δεν υπήρχαν εγγυήσεις για την επανεκλογή της. Όμως λύση βρέθηκε και θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες.
Προς το παρόν η βουλευτής έδωσε την απαραίτητη συνέντευξη (στα πρότυπα Φωτήλα) όπου εκθειάζει τον αρχηγό της ΝΔ: «Ειλικρινής, ευθύς, ακομπλεξάριστος, προσιτός, με επίπεδο»! Απαραίτητος όρος που βοηθάει να ξεχαστούν και όσα παρόμοια εγκωμιαστικά είχε πει για την κυρία Γεννηματά όταν ανεξαρτητοποιήθηκε. Βέβαια από εμάς έφυγε γιατί δεν ήθελε να δίνει στο Κίνημα την συνδρομή που όλοι οι βουλευτές δίνουν (το 20% του μισθού τους). «Γιατί να δώσω σε δύο χρόνια, 20.000 σε ένα κόμμα που μέχρι τις εκλογές μπορεί και να μην υπάρχει;» ήταν η επική της ερώτηση. Ελπίζουμε ότι η ΝΔ έχει την οικονομική άνεση να διευκολύνει την Βουλευτή αλλιώτικα να της το πουν να παραμείνει ανεξάρτητη».
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου