Η συνέντευξη δόθηκε στον Μαρκόπουλο Χ. Θωμά
Αρχικά θα μου πεις τα βασικά για σένα αγαπητή/έ: Καταγωγή,επάγγελμα, σπουδές, χόμπι, ασχολίες εκτός εργασίας, οικογένεια, κλπ.
Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Έδεσσα, ενώ από μικρός συμμετείχα ενεργά στα μαθητικά δεκαπενταμελή συμβούλια. Στη συνέχεια, εισάχθηκα στην Σχολή Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, από όπου αποφοίτησα τον Ιούνιο του 2019. Κατά την διάρκεια των σπουδών μου ασχολήθηκα με τον φοιτητικό σύλλογο, αλλά και με την ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Στον ελεύθερο μου χρόνου μ’ αρέσει να ασχολούμαι με τα κοινά, να αθλούμαι και να ταξιδεύω.
Τι κάνεις επαγγελματικά αυτόν τον καιρό; Με τι ασχολείσαι ή ετοιμάζεσαι να ασχοληθείς; Ποια τα πλάνα σου για την περίοδο αυτή;
Σήμερα υπηρετώ την στρατιωτική μου θητεία στο Πολεμικό Ναυτικό,ενώ επιθυμώ να ασχοληθώ με τον πρωτογενή τομέα, τόσο σε επιστημονικό,όσο και σε επιχειρηματικό επίπεδο. Θεωρώ ότι είναι ένας κλάδος με σημαντικές προοπτικές για την χώρα, αλλά και για την περιοχή της Έδεσσας και της Πέλλας. Μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής μου θητείας θα ήθελα να κάνω και μεταπτυχιακό στην διοίκηση αγροτικών επιχειρήσεων.
Είναι οι 50plus έτοιμοι να μας δεχθούν; Επαγγελματικά - Κοινωνικά.
Θεωρώ ότι έχουμε ακόμη δρόμο, κάτι που αποδεικνύεται και από την αργή ανανέωση του πολιτικού προσωπικού. Ωστόσο, η κατάσταση αυτή φαίνεται να βελτιώνεται και υπάρχουν πολλοί τομείς όπου οι νέοι πρωταγωνιστούν.
Είσαι ευαίσθητο και κοινωνικοποιημένο άτομο σε ότι αφορά κοινωνικά, πολιτικά, διεθνή, περιβαλλοντικά ζητήματα, θέματα γύρω από τα ζωάκια, κλπ;
Σίγουρα αντιλαμβανόμενος την υφιστάμενη κατάσταση στην κοινωνία,θεωρώ ότι η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί μεγάλη πρόκληση και θα πρέπει στην προσπάθεια αυτή να συμμετέχουμε όλοι, τόσο ατομικά, όσο και συλλογικά, γιατί πέρα από την λήψη των οποιοδήποτε μέτρων, αναγκαία είναι αλλαγή νοοτροπίας. Όσον αφορά τα άλλα θέματα, παρακολουθώ στενά την επικαιρότητα και προσπαθώ να συμμετέχω σε διάφορες πρωτοβουλίες είτε δια ζώσης, είτε ηλεκτρονικά για κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα.
Ποιο το παράπονο σου από την γενιά μας; Τι σε ενοχλεί; Βλέπεις σημάδια βελτίωσης; Που εντοπίζεις το πρόβλημα, τι προτείνεις;
Πιστεύω ότι θα πρέπει να συμμετέχουμε περισσότερο ενεργά σε κοινωνικά και πολιτικά θέματα και να αποκτήσουμε πιο ενεργό ρόλο σε ζητήματα που μας αφορούν, έτσι ώστε να μην αποφασίζουν διαρκώς άλλοι για εμάς. Το ελάχιστο που μπορούν να κάνουν όλοι είναι να ψηφίζουν στις εκλογές, ενώ είναι ιδιαίτερα σημαντικό να υπάρχει εκπροσώπηση της γεννιάς μας σε όλο το φάσμα των πολιτικών δραστηριοτήτων.
Πως βιώνεις την οικονομική και πολιτική κρίση που περνά η πατρίδα μας εδώ και 11 χρόνια;
Εργασιακά, μα και σαν άτομο στην καθημερινότητα. Απάντηση Αυτό που αντιλαμβάνομαι προσωπικά είναι ότι η κρίση άφησε μεγάλες«πληγές», καθώς πέρα από την μείωση των εισοδημάτων και την αύξηση της ανεργίας, η οποία για να ανασχεθεί χρειάζεται χρόνος και επενδύσεις, αλλά και διαμόρφωση ενός φιλικού περιβάλλοντος προς το επιχειρείν, η χώρα ουσαιστικά «έμεινε πίσω» σε ζητήματα υποδομών, κάτι που αντιλαμβανόμαστε καθημερινά ιδίως στην επαρχία. Ωστόσο, η κρίση, παρά το γεγονός ότι διήρκησε τόσο μεγάλο διάστημα, αποτελεί και μια ευκαιρία για αλλαγή νοοτροπίας, καθώς επιτέλους η οικονομία θα πρέπει να αυξήσει την εξωστρέφειά της και οι επιχειρήσεις και οι άνθρωποι τα επίπεδα καινοτομίας τους.
Μια θετική - ελπιδοφόρα σκέψη σου για το αύριο; Ποιο είναι το προσωπικό σου μότο; Η φράση που σε παρακινεί, αν θες. Κάτι φωτεινό.
Θα κλείσω με την φράση του Καζαντζάκη «Ότι δεν συνέβη ποτέ, είναι ό,τι δεν ποθήσαμε αρκετά», η οποία με αντιπροσωπεύει πλήρως. Ό,τι δεν συνέβη ποτέ, είναι ό,τι δεν ποθήσαμε αρκετά.
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου