Τρίτη 11 Μαΐου 2021

Στέφανος Μάνος: Ψέμα ο θαυμασμός Τσίπρα για τον Μπάιντεν - Καμία σχέση σε ''Εργασιακά'' και ''Δημόσιο''


Το πρόσφατο άρθρο του Αλέξη Τσίπρα στην εφημερίδα «Καθημερινή», στο οποίο, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξέφραζε τον θαυμασμό του για τα μέτρα ανόρθωσης της αμερικανικής οικονομίας που ανακοίνωσε ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, αποδομεί ο πρώην υπουργός ΝΔ (1977-1981 και 1990-1993) και πρώην βουλευτής ΝΔ και ΠΑΣΟΚ (1977-2009), κος. Στέφανος Μάνος.


Σε άρθρο του στο σάιτ Liberal.gr, με τίτλο «Ο κόσμος αλλάζει, ο κ. Τσίπρας όχι», ο Στέφανος Μάνος παραθέτει μεγάλα αποσπάσματα από το άρθρο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, στην «Καθημερινή». Σε αυτό, ο κ. Τσίπρας, μεταξύ άλλων, επαινεί τον Αμερικανό πρόεδρο για τις δημόσιες δαπάνες που εξήγγειλε, μετά την πανδημία του κορωνοϊού, και καταγγέλλει τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι δεν κάνει το ίδιο, αλλά ότι, αντίθετα, όπως ισχυρίζεται, επιχειρεί να απορρυθμίσει την αγορά εργασίας με το νέο νομοσχέδιο για τα εργασιακά.


Η κριτική του κου. Στέφανου Μάνου, πρ. Προέδρου της ΔΡΑΣΗΣ, είναι καταπέλτης. Γράφει, χαρακτηριστικά:


«...Παρέθεσα μεγάλο μέρος του άρθρου του κ. Τσίπρα που σίγουρα θα εντυπωσιάσει το μεγάλο πλήθος των αφελών και εύπιστων κεντροδεξιών. Το πρόβλημα είναι ότι τα όσα ισχυρίζεται ότι σκέφτεται ο κ. Τσίπρας και μας εκθέτει στο άρθρο του δεν αφορούν την Ελλάδα διότι αν την αφορούσαν θα τα είχαμε δει, έστω μερικά από αυτά, κατά τη διάρκεια της υπερ-τετραετούς πρωθυπουργίας του.


Ισχυρίζεται ο κ. Τσίπρας ότι είναι εξαιρετικά κρίσιμο να οικοδομήσουμε ένα σύγχρονο, αποτελεσματικό και αποκεντρωμένο κράτος. Έχει απολύτως δίκιο. Συμφωνώ μαζί του.


Θα πρέπει συνεπώς να φύγουν οι 200 έως 300.000 συσσωρευμένοι υπεράριθμοι σε Δημόσιο και ΔΕΚΟ που παρεμποδίζουν την ανάπτυξη. Επιβαρύνουν μέχρις εξόντωσης τους φορολογούμενους. Κάν'το λοιπόν κ. Τσίπρα όπως ο Μπάϊντεν. Εφάρμοσε για τους υπεράριθμους ό,τι ακριβώς ισχύει στις ΗΠΑ που είναι το νέο σου πρότυπο.


Ισχυρίζεται ο κ. Τσίπρας ότι ο κ. Μητσοτάκης σχεδιάζει εργασιακές μεταρρυθμίσεις βγαλμένες από τη ναφθαλίνη των Ρέιγκαν και Θάτσερ, όπως την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και του οκταώρου. Μολονότι δεν έχω μελετήσει τις σχεδιαζόμενες μεταρρυθμίσεις εκτιμώ, με βάση τη μέχρι σήμερα εμπειρία μου, ότι θα είναι ανεπαρκείς. Προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά λίγες και ανεπαρκείς.


Αλλά μια και ο κ. Τσίπρας θαυμάζει τα συστήματα του κ. Μπάιντεν θα ήταν σπουδαίο να καθιερώσουμε αμέσως στην Ελλάδα όλα όσα ισχύουν στις ΗΠΑ για την εργασία.


Με μόνες αυτές τις δύο αλλαγές στα χνάρια των Αμερικανών, που τώρα θαυμάζει και υμνεί ο κ. Τσίπρας, προεξοφλώ ότι η ελληνική οικονομία θα αναπτυσσόταν με ρυθμούς μεγαλύτερους από 4% ετησίως αντί του μίζερου 2%.


Αν όμως ο κ. Μητσοτάκης τολμήσει να διακηρύξει τα οφέλη της ελευθερίας και της ανάπτυξης που θα ήταν η συνέπεια της εφαρμογής της αμερικανικής νομοθεσίας στο Δημόσιο και τις εργασιακές σχέσεις, μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι θα ξυπνήσουν οι μοιρολογίστρες της Αριστεράς που έχουν καταφέρει, μέχρι τώρα, να στομώσουν την ανάπτυξη στην Ελλάδα.


Υπάρχει ευτυχώς ο πρόσφατος εκλογικός θρίαμβος της Ιζαμπέλ Αγιούζο στην Ισπανία που έστειλε στα αζήτητα τους PODEMOS, τα παλαιά συνεταιράκια του ΣΥΡΙΖΑ. Δίδαγμα ότι στην άλλη άκρη της Μεσογείου έπαψαν να έχουν πέραση οι αριστερές γαλιφιές».


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου