Τετάρτη 6 Απριλίου 2022

Σκληρή Δουλειά, διαρκής Πρόοδος, σύγχρονος Ανθρωπισμός! Κείμενο από τους Παπαδοπούλου και Μαρκόπουλο


Υπογράφουν οι κ.κ.:


– Χρυσή – Ουρανία (Ράνια) Παπαδοπούλου, Οικονομολόγος ″London Metropolitan University″ / Τμήμα Χρηματοοικονομικής, Παν. Πειραιά / Επιχειρηματίας

– Μαρκόπουλος Χ. Θωμάς, Μεταπτυχιακός Π.Μ.Σ. Διεθνών Σπουδών, Ευρωπαϊκών Σπουδών και Διπλωματίας, Παν. Μακεδονίας / Επικοινωνιολόγος / Ραδιοφ. Παραγωγός


Τη κεντρική και τελική προεκλογική του συγκέντρωση ενόψει του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, πραγματοποίησε πριν λίγες μέρες στο Παρίσι, ο Γάλλος Πρόεδρος κος. Εμμανουέλ Μακρόν, Επικεφάλής του Κεντρώου La République En Marche. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Πρόεδρος Μακρόν, επικεντρώθηκε στα ζητήματα της κοινωνικής πολιτικής, επισημαίνοντας πως επί των ημερών του η ανεργία συρρικνώθηκε και οι κοινωνικές παροχές αυξήθηκαν. Υποσχέθηκε ελάχιστη σύνταξη στα 1.500 ευρώ, επιμένοντας ωστόσο στη γενική αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης στα 65 έτη, παρά το γεγονός ότι η επιμονή του αυτή δεν φαίνεται με βάση τις δημοσκοπήσεις να τον ωφελεί. Επικεντρώθηκε επίσης στα ζητήματα ασφαλείας υποσχόμενος διπλασιασμό των αστυνομικών περιπολίων. Με ισχυρές δόσεις φιλελευθερισμού, πατριωτισμού και ευρωπαϊσμού, μα και προβάλλοντας το τρίπτυχο: Εργασία, Πρόοδος, Ανθρωπισμός ο κος. Μακρόν υπογράμμισε ότι για να επιτύχει τους στόχους της κοινωνικής του πολιτικής προϋπόθεση είναι η ανάπτυξη του γαλλικού ΑΕΠ, μέσω και της αύξησης της εργασίας. Υποσχέθηκε πάταξη της φοροδιαφυγής, αλλά όχι αύξηση φόρων και ριζική αναμόρφωση τόσο του τομέα της υγείας όσο και της εκπαίδευσης. Σε γενικές γραμμές ήταν μια ομιλία επικεντρωμένη στα κοινωνικά ζητήματα, λαμβανομένου υπόψη ότι σύμφωνα με τους πολιτικούς αναλυτές η επανεκλογή του θα εξαρτηθεί εν πολλοίς από το αν και κατά πόσο θα κερδίσει τους Γάλλους ψηφοφόρους που τοποθετούνται ελαφρώς ή εντελώς κεντροαριστερά και αριστερά. Την προεκλογική του ομιλία, που έγινε σε μια κλειστή αίθουσα συναυλιών που θεωρείται από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη, παρακολούθησαν περίπου τα 35.000 άτομα. Μεταξύ αυτών και πολλές πολιτικές, κοινωνικές, οικονομικές προσωπικότητες από όλο το ιδεολογικό φάσμα της Γαλλίας.


Ο Εμμανουέλ Μακρόν και η Μαρίν Λε Πεν προηγούνται στην πρόθεση ψήφου για τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία και θα είναι οι δύο υποψήφιοι που θα περάσουν με άνεση στον δεύτερο, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Ipsos-Sopra Steria, για λογαριασμό του France Info και της εφημερίδας Le Parisien. Ο Κεντρώος Πρόεδρος Εμμ. Μακρόν συγκεντρώνει ποσοστό 26,5%, η Ακραία Μαρίν Λε Πεν 20%, ο υποψήφιος της Αριστεράς Ζαν-Λυκ Μελανσόν βρίσκεται στην τρίτη θέση με 16% και ακολουθούν ο λαϊκιστής συντηρητικός Ερίκ Ζεμούρ με 11% και η “γαλάζια” υποψήφια των Ρεπουμπλικάνων, της παραδοσιακής κεντροδεξιάς, κα. Βαλερί Πεκρές με 9,5%... και η κεντροαριστερά στα αζήτητα! Στον δεύτερο γύρο όλες οι δημοσκόπηση εμφανίζουν Νικητή τον Μακρόν με ποσοστό από 54% μέχρι 57%. Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε στα τέλη Μάρτη, αρχές Απρίλη. Παρόμοια ποσοστά -28% για τον Μακρόν, 21% για τη Λε Πεν και 15% για τον Μελανσόν- δίνει για τον πρώτο γύρο και η δημοσκόπηση της Ifop-Fiducial.


Μας λείπουν σήμερα στην Ελλάδα, στην Γάλλια, στην ΕΕ, στην Δύση, στον Πλανήτη ολόκληρο οι γνήσιοι, ισχυροί και σύγχρονοι Γυναίκες/Άνδρες Ηγέτες; Που θα τις/τους βρούμε; Πως θα τις/τους φτιάξουμε; Το ζήτημα του τι κάνει έναν καλό ηγέτη συζητείται ευρέως. Είναι σαφές ότι η ικανότητα ηγεσίας βασίζεται σε μια σειρά βασικών δεξιοτήτων, αλλά επίσης ότι διαφορετικοί ηγέτες έχουν πολύ διαφορετικά χαρακτηριστικά και στυλ. Δεν υπάρχει ένας και μόνο «σωστός» τρόπος να ηγηθεί κανείς σε όλες τις περιστάσεις. Ποια είναι τα βασικά και ουσιαστικά χαρακτηριστικά μιας Ηγέτιδας, ενός Ηγέτη; 


- Ευελιξία Κινήσεων και Διαρκής Προσαρμοστικότητα. Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά των καλών ηγετών είναι η ευελιξία και η ικανότητά τους να προσαρμόζονται στις μεταβαλλόμενες συνθήκες. Είτε πιστεύετε ότι μπορεί να διδαχθεί η ηγεσία, είτε πιστεύετε ότι είναι έμφυτη, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι υπάρχουν αρκετές βασικές δεξιότητες που έχουν οι περισσότεροι καλοί ηγέτες. Και αυτές οι δεξιότητες μπορούν να μαθευτούν και να καλλιεργηθούν όπως όλες.

- Στρατηγική Σκέψη και Δυναμική Λήψη Αποφάσεων. Υπάρχουν διάφοροι τομείς ικανοτήτων που είναι ιδιαίτερα σημαντικοί για τους ηγέτες. Ίσως η πιο σημαντική ικανότητα που χρειάζεται ένας ηγέτης -και αυτό που διακρίνει πραγματικά τους ηγέτες από τους απλούς διαχειριστές- είναι να είναι σε θέση να σκέφτονται στρατηγικά. Αυτό σημαίνει, με απλούς όρους, να έχετε μια ιδέα ή ένα όραμα για το πού θέλετε να πάτε –εσείς ή/και η ομάδα σας κόμμα σας, έθνος σας, κράτος σας ή και η εταιρεία σας– και να εργαστείτε για να το επιτύχετε! Οι καλύτεροι στρατηγικοί στοχαστές βλέπουν τη μεγάλη εικόνα και δεν αφήνουν την προσοχή τους να αποσπαστεί από δευτερεύοντα θέματα ή λεπτομέρειες. Στοχοπροσήλωση! Ή διαφορετικά η απλή ερώτηση: «Αυτό με φέρνει πιο κοντά στο σημείο που θέλω να είμαι;».

- Ρεαλιστική Αισιοδοξία, Θετική Σκέψη και Πραγματικό Έργο. Ένα άλλο χαρακτηριστικό των αποτελεσματικών και επιτυχημένων ηγετών είναι η προσήλωσή τους σε αυτά που μπορούν να ελέγξουν. Να βλέπεις τα προβλήματα του εξωτερικού περιβάλλοντος, να τα αξιολογείς ρεαλιστικά και να εστιάζεις σε αυτά που μπορείς να κάνεις για να ανταπεξέλθεις. Με άλλα λόγια, ρεαλιστική αισιοδοξία. Ούτε να πετάς στα ροζ, γαλάζια, λαχανί σύννεφα, ούτε να διαρκής πεσιμισμός όμως! ''Το κύριο χαρακτηριστικό ενός ηγέτη είναι η ικανότητα να αντιμετωπίζει το άγχος των ανθρώπων. Αυτό καθορίζει έναν ηγέτη!''…


Οι Γαλλίδες και οι Γάλλοι σε λίγες μέρες από ότι φαίνεται λύνουν το πρόβλημα τους για ακόμη 5 χρόνια! Δεν θα είναι εύκολες οι επόμενες εβδομάδες και οι ερχόμενοι μήνες για τον 40αρη κο. Εμμανουέλ Μακρόν! Όμως είναι ικανός και σκληρός παίχτης. Έχει κερδίσει την στήριξη  του γαλλικού λαού, της γαλλικής νεολαίας και της διεθνούς- ευρωπαϊκής - ΝΑΤΟικής σκακιέρας, φαίνεται εξαιρετικά πιθανό ότι θα ανανεώσει  την θητεία του στην Προεδρία της 1 εκ των 2 Μεγάλων και Πανίσχυρων Ατμομηχανών της ΕΕ. 10 και 24/04/2022! Πέρα από την Γαλλία και την Ευρώπη, ευχόμαστε να γίνει το καλύτερο για την Ελλάδα μας και την Κύπρο μας… και ο νοών νοείτω! 






Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου